Ensomhet

- Mange frykter å bli avvist

- Bli heller redd for hva du kan gå glipp av om du ikke tør å ta kontakt med andre, sier Venke Knutson, initiativtaker til Skravlekopp, som tror det er blitt flere ensomme under pandemien. Dette prøver hun å gjøre noe med.

BEKJEMPER ENSOMHET: – Ved å velge Skravlekoppen kan man signalisere at man gjerne deler kaffestunden med noen, sier Venke Knutson. Foto: Børn Langsem / Dagbladet
BEKJEMPER ENSOMHET: – Ved å velge Skravlekoppen kan man signalisere at man gjerne deler kaffestunden med noen, sier Venke Knutson. Foto: Børn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Mange går på kafé fordi de gjerne vil snakke med noen, men så tør de ikke å ta kontakt med andre i frykt for å bli avvist, sier Venke Knutson.

Sammen med Ingrid Remvik Leirvik har hun derfor startet opp prosjektet «Skravlekopp». Målet er å få folk lettere i kontakt med hverandre.

– Ved å velge Skravlekoppen kan man signalisere til de rundt at man gjerne deler kaffestunden med noen, sier hun.

Koppene settes ut på møtesteder som allerede finnes, som kafeer, seniorsentre og fritidssentre.

Et samfunnsproblem

Vi har alle muligheten til å gjøre noe med ensomhet, som er et stort samfunnsproblem, mener Knutson.

– Vi håper koppene vil bidra til at folk kjenner på samfunnsansvaret sitt om å inkludere andre, og at folk engasjerer seg mer i hverandre, sier hun.

For det å være en del av fellesskapet er viktig for oss.

– Jeg pleier å si at vi blir oss selv gjennom andre. Vi trenger noen som kan se oss, bekrefte oss og av og til korrigere oss, sier psykolog Cecilie Benneche.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer