- Mange trår feil når de skal skrive fremtidsfullmakt

Ingen vet hvor mange fremtidsfullmakter som ligger og venter ute i de tusen hjem. Og med null kontroll eller registrering av fullmaktene, er det heller ingen som vet hvor mange fullmakter som kan være ugyldige eller direkte feil.

FREMTIDSFULLMAKT: - I verste fall kan det bli slik at man fyller ut ting som man egentlig ikke har ment skulle gjelde, advarer advokaten. Foto: NTB/Shutterstock
FREMTIDSFULLMAKT: - I verste fall kan det bli slik at man fyller ut ting som man egentlig ikke har ment skulle gjelde, advarer advokaten. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Fremtidsfullmakt er et kjempeviktig dokument som alle over 18 år bør ha, og jo eldre - jo viktigere. Vi ser et økende behov og interesse for ordningen - men ser også at mange trår feil når de skal skrive en slik fullmakt, sier advokat Marianne Aarbakke i Huseierne til Vi.no, og poengterer at ingen av oss vet hva fremtiden vil bringe, verken ung eller gammel.

Aarbakke jobber blant annet med utforming av fremtidsfullmakter for medlemmer i Huseierne - og gjennomgår også fullmakter som folk har laget på egen hånd. Og det er på bakgrunn av erfaringer derfra, at hun nå advarer:

- Vi har avdekket at fremtidsfullmakter folk lager selv, ofte er mangelfulle - og noen ganger er de også feilaktige, sier Aarbakke.

I denne artikkelen kan du lese om hvilke vanlige feil som advokaten ofte ser i fremtidsfullmakter laget hjemme i egen stue - og hvilke konsekvenser feilene kan få.

- Varierende kvalitet på maler for fremtidsfullmakt

- Det folk gjør, er at de googler fremtidsfullmakt - og det ligger en mengde maler der ute på nett, men med varierende kvalitet slik som vi ser det. Så sitter de og fyller ut selv. Men Hvermannsen kan ikke nok om det - og i verste fall kan det bli slik at man fyller ut ting som man egentlig ikke har ment skulle gjelde den dagen man har blitt mentalt svekket, advarer advokaten, og bemerker at manglende veiledning når man skal fylle ut kan resultere i at det blir feil eller mangler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer