- Mange tusen å spare på ekstremsparing

I tre år Lise Vermelid Kristoffersen kjørt ekstremsparemåned i februar. Hun mener de fleste kan finne den mentale styrken til å spare. - Har du normal lønn er det mange tusen kroner å spare på ekstremsparing.

FROSSEN FEBRUAR: Spareeksperten Lise Vermelid Kristoffersen fryser alt av forbruk hele februar. Hennes råd er å se for deg hva du skal bruke pengene til - enten det er til en buffer eller ferie. - Se på det som en gave til deg selv inn i framtida, råder hun. Foto: Kristine Elvemo
FROSSEN FEBRUAR: Spareeksperten Lise Vermelid Kristoffersen fryser alt av forbruk hele februar. Hennes råd er å se for deg hva du skal bruke pengene til - enten det er til en buffer eller ferie. - Se på det som en gave til deg selv inn i framtida, råder hun. Foto: Kristine Elvemo Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg har valgt den korteste måneden. Februar er en fin måned å spare fordi mange fortsatt henger etter med kostnader etter jul. Det er også et fint tidspunkt å starte sparing til sommerferien på, sier Lise Vermelid Kristoffersen som driver podkasten Pengesnakk og Instagram-kontoen @pengesnakk.

Tre år på rad har hun gjennomført ekstremsparing i en måned. Hun kaller det Frossen Februar. Kort fortalt skal du droppe alle unødvendige kjøp som får penger til å fly ut av kontoen.

Selv startet Vermelid Kristoffersen ekstremsparemåneden med å gå gjennom alt i fryser og matskap. Hun skrev opp alt og lagde en matplan basert på det som var der. Matplanen ser ut til å vare fra 1. til 17. februar.

- Det er mye å spare på mat. Vi har droppet en matkasse vi har satt pris på og spist oss nesten 100 prosent ut av fryseren. Jeg planlegger for ganske lenge. Det er kun mulig vi går tom for melk og litt frukt.

Kan spare mange tusen

Selv om det er ekstremsparemåned er det selvfølgelig lov å bruke penger på nødvendige ting som mobilregninger, strøm og mat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.