Kommunale avgifter 2023

- Mange vil få gebyrsjokk i 2023

Mange norske kommuner setter opp de kommunale avgiftene i 2023. Huseierne sier at 2023 kan bli et tøft år økonomisk for norske boligeiere, og tror mange vil få gebyrsjokk når de kommunale avgiftene skal betales.

GEBYRER PÅ VANN OG AVLØP: Svært mange kommuner justerer opp avgiftene på blant annet vann og avløp i 2023. Foto: Kristin Sørdal
GEBYRER PÅ VANN OG AVLØP: Svært mange kommuner justerer opp avgiftene på blant annet vann og avløp i 2023. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Dyr strøm, høyere renter og økte matpriser - med en ny, forventet økning fra 1. februar.

Kostnadene har økt betraktelig for nordmenn flest i 2022, og ser man på kommunale avgifter spesifikt kan det bli enda dyrere for nordmenn i 2023:

Svært mange kommuner har varslet om økning i de kommunale avgiftene, og generalsekretær i Huseierne, Morten Andreas Meyer, tror kostnadene knyttet til det å bo og ta vare på eget hjem, vil øke langt mer enn lønnsveksten. Blant annet viser han til at den sterke veksten i kommunale avgifter, særlig vann- og avløpsgebyrene, vil ramme økonomien til både boligeiere og leietakere.

- Mange vil få gebyrsjokk i 2023.

Økninger på 10-30 prosent

Da KS i forbindelse med regjeringens forslag til statsbudsjett tidligere i høst gjennomførte en undersøkelse blant norske kommuner om økning i kommunale avgifter, svarte samtlige 79 kommuner som deltok i undersøkelsen at gebyrene til vann og avløp var planlagt økt i 2023. 40 prosent av kommunene svarte at de planla økte avgifter på mer enn 20 prosent, skriver NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.