Lån

Margareta (55) var i dyp gjeld: - Hadde ikke klart det uten familien

Altfor mange små lån og dårlige kjøpsvalg, som en støvsuger til 32 000 kroner, gjorde at Magdalena til slutt havnet i dypt økonomisk uføre - for andre gang. - Jeg skjønner ikke hvordan jeg kunne være så dum, sier hun i dag.

- FOR ENKELT Å FÅ LÅN: Margareta Lindholm havnet i gjeldsfella for andre gang, etter allerede å ha fått slettet all gjeld med en offentlig gjeldsordning. Nå forteller hun hvordan hun ikke skjønner hvordan hun kunne være så dum å ta opp alle lånene - og kritiserer at det er altfor enkelt å få lån uten sikkerhet. Etter å ha deltatt på svenske Luksusfellen, har hun fått fått hjelp til å håndtere sin økonomi igjen. Lyxfellan">https://viaplay.se/serier/lyxfallan">Lyxfellan kan sees på Viaplay. Foto: Viaplay/Lyxfellan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

abFølg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg skulle tatt tak i dette mye tidligere, allerede da det begynte å gå dårlig igjen, sier Margareta Lindholm på telefon fra Sverige.

Hun er ute og kjører bil. Vi hører at det regner. Vi har brukt formiddagen på å se episoden med Margareta - «Maggan» - på svenske Luksusfellen.

Nå forteller Margareta hva som skjedde, da hun endte opp i gjeldsfella. For andre gang. Etter først å ha vært gjennom en gjeldsordning hvor all gjeld etter hvert ble slettet.

Gjeldsordning med gjeldssanering er en avtale gjeldsofre med alvorlige økonomiske problemer kan be om - eller som kreditorer kan ta initiativ til. I denne artikkelen forteller vi deg hvem som kan få gjeldsordning, hvilke kriterier som må være til stede - og hvem som ikke kan få gjeldsordning.

- Etter gjeldssaneringen var all gjelden min borte og jeg kjente meg fri - men så endte jeg i gjeldsfella igjen, sier Maggan til Vi.no.

Følte seg ensom

For Maggan begynte problemene igjen da barna flyttet ut og hun ble boende alene. Hun forteller at hun følte seg ensom. Og at det var så altfor lett å ta et lite forbrukslån her og sms-lån der. Hun lånte også penger av familie. Av barna sine. Og det er hun svært lei seg for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.