Marit (59) er fiskebåtreder og flyvertinne

Rederi-regnskapet tar hun på hotellrommet mens hun venter på neste flight.

Familiebedrift: Fiskebåtreder Marit Hamre med sin og familiens båt Krossfjord. Foto: Otto von Münchow
Familiebedrift: Fiskebåtreder Marit Hamre med sin og familiens båt Krossfjord. Foto: Otto von Münchow Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Hun liker å ha det travelt, har alltid mange jern i ilden. Som når fiskebåten Krossfjord legger til kai. Da kommer hun med to bakker fulle av hjemmebakst. Sjokoladekaker og skillingsboller – som kanelbollene kalles på bergenskanten. Allerede tidlig på morgenen var hun oppe for å bake. Til mannskapet sitt.

Marit Hamre (59) er nemlig fiskebåtreder. Det er hennes andre jobb. Hun er både medeier og daglig leder. Og ellers flyr hun jorden rundt som kabinansatt i SAS. Det vil si, nå i coronatiden blir det innenlandsruter på Marit. To jobber, pluss fire barn – som riktignok nå har flydd ut av redet.

Drømmen

Det var ikke gitt at Marit skulle overta familierederiet. Alt fra tidlig av var drømmen å bli flyvertinne. Den gangen var det noe glamorøst og eventyrlig over det å kunne jobbe og fly fra kontinent til konatinent. Kanskje leve litt sånn jetsett-livet – eller i hvert fall en forestilling om det. Muligheten bød seg da hun gikk på Norges Handelshøyskole i Bergen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer