ME-syk fikk nei til uføretrygd - så klagde han

Et lengre rehabiliteringsopphold ble avgjørende for søknaden om uføretrygd til den ME-syke mannen.

BEHANDLINGSVILKÅRET: Søker du om uføretrygd skal du ha vært gjennom hensiktsmessig behandling før uføretrygd kan innvilges. Foto: NTB
BEHANDLINGSVILKÅRET: Søker du om uføretrygd skal du ha vært gjennom hensiktsmessig behandling før uføretrygd kan innvilges. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I januar 2021 søkte mannen om uføretrygd på grunn av sin ME-diagnose, og fikk avslag. Vedtaket ble klaget videre i Nav-systemet, som fortsatte å si nei:

Nav Klageinstans mente mannen ikke var ferdig behandlet for sine plager, dermed oppfyller han ikke behandlingsvilkåret, som er ett av kriteriene for å få innvilget uføretrygd.

Saken ble anket inn for Trygderetten, som har et annet syn på saken enn Nav - ettersom mannen etter at søknaden ble sendt inn til Nav har vært på et lengre rehabiliteringsopphold.

Mer behandling vil ikke hjelpe

Ifølge Trygderetten er partene, altså den ME-syke og Nav Klageinstans, uenige om hvorvidt det gjenstår hensiktsmessige behandlingsalternativer for mannens ME som eventuelt kan bedre hans inntektsevne. Nav Klageinstans skrev i dokumentene til Trygderetten, at det var behov for å vurdere flere behandlingsmuligheter.

Etter at saken ble oversendt til Trygderetten, har mannen vært på et lengre rehabiliteringsopphold i november 2022.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.