Minstepensjon 2022

- Minstepensjon i Norge er en skandale

Tøffere tider økonomisk kan gjøre det ekstra vanskelig for landets minstepensjonister, tror økonomiekspert Carsten O. Five.

MINSTEPENSJON: Er du minstepensjonist kan det bli tøffe tider fremover, mener økonomiekspert carsten O. Five, som mener norsk minstepensjon er en skandale. Foto: NTB
MINSTEPENSJON: Er du minstepensjonist kan det bli tøffe tider fremover, mener økonomiekspert carsten O. Five, som mener norsk minstepensjon er en skandale. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det har lenge vært rettet fokus mot hvor lite norske minstepensjonister har å leve av - sist da det tidligere i år ble vedtatt en ny lov for regulering av pensjoner. Denne vil ifølge kritikerne gi mange pensjonister enda mindre å rutte med, og vil ramme de som allerede får minst, hardest. I vår uttalte partiet Rødt, i tillegg til flere pensjonseksperter, overfor Vi.no at lovendringen vil gi minstepensjonistene stadig mindre å leve av over tid.

Mottar du i dag minste pensjonsnivå, utgjør dette mellom 173 025 kroner og 328 009 kroner, avhengig av blant annet om du er enslig eller gift, og om du forsørger en ektefelle over 60 år.

En enslig minstepensjonist mottar 232 816 kroner i året, og er en spesielt utsatt gruppe nå som vi er inne i stadig tøffere tider økonomisk, tror økonomiekspert Carsten O. Five.

I juni uttalte han som ekspert i bladet VI OVER 60, at han frykter vi kan få et A-lag og et B-lag blant pensjonistene: A-laget bestående av pensjonister som har tjent godt gjennom yrkeslivet, og B-laget, som er de enslige som har hatt lav livsinntekt og blir minstepensjonister.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer