Pensjon

Minstepensjonist i parforhold? Slik blir økonomien når partneren dør

Hva skjer egentlig med økonomien for minstepensjonister som lever i parforhold, om partneren faller fra? Gjenlevendeordningene bidrar til forbedret økonomi slik at de fleste kommer over lavinntekt når de blir aleneboende, ifølge en fersk artikkel fra SSB.

DÅRLIGERE RÅD NÅR PARTNEREN DØR? Er du minstepensjonist og lurer på hvordan økonomien kan bli dersom partneren din faller fra før deg? Det gir Statistisk sentralbyrå noen svar på i en ny artikkel. Foto: NTB
DÅRLIGERE RÅD NÅR PARTNEREN DØR? Er du minstepensjonist og lurer på hvordan økonomien kan bli dersom partneren din faller fra før deg? Det gir Statistisk sentralbyrå noen svar på i en ny artikkel. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Som Vi.no har skrevet mye om: Det er økonomisk trangt å leve på minste pensjonsnivå, ofte kalt minstepensjonist. Men hva skjer med økonomien til minstepensjonister som lever i parforhold, dersom partner, samboer eller ektefelle faller fra?

Dette beskrives grundig i en fersk artikkel fra Statistisk sentralbyrå (SSB) - og den korte konklusjonen er denne:

  • Minstepensjonister i parhusholdninger har bedre økonomiske levekår enn aleneboende minstepensjonister.
  • Gjenlevendeordningene for alderspensjonister bidrar også til at flere av minstepensjonistene i parforhold får en inntekt over lavinntekt når de blir aleneboende.

Personer med minste pensjonsnivå som lever i parforhold har fått mindre oppmerksomhet enn enslige minstepensjonister, noe som er bakgrunnen for artikkelen. For mange vil jo også pensjonisttilværelsen være en periode der man opplever endringer i sin sivilstand, altså at den ene parten faller fra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.