Misbrukt i svindel – nå advarer Benny: – Det er ikke meg!

Kvinnen hadde forelsket seg i det hun trodde var en dansk mann ved navn Martin Christensen på en datingside. Men egentlig var det svindlere som brukte bilder av Benny Engelbrecht (53), som nå advarer i flere land: – Hvis du ser bildet mitt på en datingside, er det ikke meg!

KJÆRLIGHETSSVINDEL: Benny Engelbrecht fikk bildene sine misbrukt i kjærlighetsbedrageri - og oppdaget det da den forelskede kvinnen ante uråd og tok kontakt. Kjærlighetsbedrageri er blant svindelformene som lurer nordmenn for millioner hvert år. Foto: Socialdemokratiet
KJÆRLIGHETSSVINDEL: Benny Engelbrecht fikk bildene sine misbrukt i kjærlighetsbedrageri - og oppdaget det da den forelskede kvinnen ante uråd og tok kontakt. Kjærlighetsbedrageri er blant svindelformene som lurer nordmenn for millioner hvert år. Foto: Socialdemokratiet Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Amerikanske Karine trodde hun hadde møtt mannen i sitt liv, men oppdaget etter hvert at virkeligheten var en annen. Bildene hun hadde fått tilsendt, og som hun trodde var den kjekke dansken hun pratet med på nett, var egentlig bilder av en annen.

Hun var utsatt for kjærlighetssvindel, som er en av de mest utbredte svindelformene mot nordmenn. Hvert år lures nordmenn for rundt 300 millioner kroner, og kvinner på 65 år og eldre er de som er mest utsatt for kjærlighetssvindel. Enker, enkemenn og enslige er utsatt, det samme gjelder eldre.

– Det er ikke Martin Christensen, det er meg!

– For noen uker siden ble jeg kontaktet av en kvinne fra USA, som trodde hun hadde møtt en mann ved navn Martin Christensen på en datingside. En mann fra Danmark med adresse i USA. Etter hvert fikk hun mistanke om at det var snakk om en svindler, og gjorde et bildesøk med bildene som denne personen hadde sendt henne, forteller Engelbrecht – og det var det som gjorde at svindelen ble oppdaget:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer