Alderspensjon

Misforstod om Nav-pensjon: Fikk krav på 1,8 mill. kroner

Han gikk av med pensjon som 67-åring og trodde alt var i skjønneste orden med pensjonen – helt til han fire år seinere ble gjort oppmerksom på en gedigen tabbe: Han hadde aldri søkt Nav om alderspensjon. Nå vil pensjonsselskapet ha tilbakebetalt 1,8 millioner kroner.

ALDERSPENSJON: Du må selv søke om oppstart av alderspensjon fra Nav - som skal samordnes med tjenestepensjon for deg med offentlig tjenestepensjon. Pensjonisten i vår historie sier han trodde alt var i orden, men så kom kravet på 1,8 millioner kroner. Foto: NTB
ALDERSPENSJON: Du må selv søke om oppstart av alderspensjon fra Nav - som skal samordnes med tjenestepensjon for deg med offentlig tjenestepensjon. Pensjonisten i vår historie sier han trodde alt var i orden, men så kom kravet på 1,8 millioner kroner. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Alderspensjon er dessverre ikke nødvendigvis enkelt. Det kan være flere parter og mange regler å forholde seg til. Det sier litt når hele 93 prosent av Vi.no sine lesere sier det er vanskelig å finne ut av pensjonsrettigheter og hva de kan forvente i pensjon.

I lys av det, er det kanskje ikke veldig overraskende at det er mulig å gjøre feil – og å ta valg som kan få store økonomiske konsekvenser, som med 67-årige «Stig» vi her skal fortelle om.

Feilen Stig har gjort, er at han ikke søkte om uttak av alderspensjon fra Nav samtidig med at han søkte om pensjon fra tjenestepensjon.

Dette har ført til at han nå har fått et krav fra pensjonsselskapet om å betale tilbake 1,8 millioner kroner.

Alderspensjonen skal samordnes

Ettersom Stig har offentlig tjenestepensjon, skal pensjonen han får fra tjenestepensjonen samordnes med utbetalingen fra Nav – og dette skal til sammen utgjøre en total som er opptjent i bestemmelsene for tjenestepensjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer