Uskiftet bo

Mor deler ut penger ulikt til søsknene - hva gjør man?

Mor sitter i uskiftet bo, og gir forskjellig pengebeløp til barna. Regnes disse pengebeløpene som arv? Og hva kan man eventuelt gjøre om man syns dette er problematisk?

ARV: Hva gjør du når foreldre har delt ut store summer til noen søsken, men ikke til alle? I den en spesifikke saken vi forteller om i denne artikkelen, anbefaler advokaten de kommende arvingene til å ta tak i saken nå, før uskifteboet er skiftet. Foto: NTB
ARV: Hva gjør du når foreldre har delt ut store summer til noen søsken, men ikke til alle? I den en spesifikke saken vi forteller om i denne artikkelen, anbefaler advokaten de kommende arvingene til å ta tak i saken nå, før uskifteboet er skiftet. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er mange regler knyttet til arv, og arv kan som kjent være grobunn for eventuelle konflikter, eller usikkerhet fordi man ikke har god nok kjennskap til reglene.

I dette konkrete eksempelet er spørsmålet hva man gjør når mor, som sitter i uskiftet bo, gir bort pengebeløp på forskjellig størrelse til barna.

Mor deler ut penger ulikt

Det er advokat Kjell Morten Méd, som er arveekspert for bladet VI OVER 60, som har fått spørsmålet fra en leser - men dette er nok en problemstilling flere kan kjenne seg igjen i:

«Min mor sitter i uskiftet bo, og har nylig solgt leiligheten sin for fem millioner kroner. Hun har flyttet inn i en omsorgsbolig som kostet 750.000 kroner. Hennes totale formue var i sommer ca. fem millioner. Vi er tre søsken, og har nå fått vite at den ene har fått en million, den andre 500.000, og den tredje ingen ting. Mor har nå ca. 2,5 millioner kroner igjen på kontoen sin. Dette oppleves ikke helt bra. Vi har prøvd å løse dette gjennom samtaler, uten å komme i mål, og jeg lurer på hva vi nå skal gjøre?»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer