Nå får disse nordmennene brev fra Nav

I disse dager sender Nav ut brev til mottakere av pensjon og uføretrygd som er bosatt i utlandet, i forbindelse med deres årlige leveattestkontroll.

LEVEATTEST: En rekke pensjonister og uføre bosatt i utlandet får i disse dager tilsendt brev fra Nav om utfylling av leveattest. Sender du ikke inn leveattesten i tide, risikerer du at utbetalingene dine blir stoppet. Foto: Berit B. Njarga
LEVEATTEST: En rekke pensjonister og uføre bosatt i utlandet får i disse dager tilsendt brev fra Nav om utfylling av leveattest. Sender du ikke inn leveattesten i tide, risikerer du at utbetalingene dine blir stoppet. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Nordmenn som er pensjonister eller er uføre, kan bo i utlandet og fortsatt motta ytelser fra Nav så lenge de oppfyller enkelte vilkår - dette kan du lese mer om i denne Vi Pluss-artikkelen (krever innlogging).

I slutten av 2022 var det rundt 50 000 norske alderspensjonister som var bosatt i utlandet, viser statistikk fra Nav. Enkelte av disse, i tillegg til uføre bosatt utenfor Norge, vil i disse dager motta brev fra Nav om å levere leveattest.

Disse må sende inn leveattest

Ifølge Nav gjennomfører de årlig leveattestkontroller for å sikre at utbetalingene går til riktig mottaker. Leveattestene gjelder pensjon og uføretrygd fra folketrygden og Statens pensjonskasse, samt krigspensjon.

Hvis du er bosatt i utlandet og får pensjon eller uføretrygd fra Nav, kan Nav be deg om å levere leveattest.

I år gjennomfører Nav leveattestkontroll som omfatter mottakere over 80 år som er registrert bosatt i følgende land:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.