Skatt

Nå forfaller restskatten: 700 000 må betale titusener nå

Om få dager forfaller fristen for første innbetaling av restskatten for nesten 670 000 nordmenn. I snitt må hver enkelt betale rundt 30 900 kroner i restskatt.

SKATT: Har du fått restskatt? Første faktura forfaller søndag 20. august - og må betales seinest mandag 21. august. Foto: NTB
SKATT: Har du fått restskatt? Første faktura forfaller søndag 20. august - og må betales seinest mandag 21. august. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

20. august forfaller første faktura for deg som har fått restskatt på årets skatteoppgjør - men ettersom dette er en søndag så er den endelige fristen mandag 21. august.

Dersom du er blant dem som må betale over 1000 kroner i restskatt, er beløpet delt opp i to fakturaer. Fristen for å betale den andre fakturaen er 24. september.

Dersom restskatten er på under 100 kroner, trenger du ikke betale den.

Seint skatteoppgjør og restskatt?

95 prosent av lønnsmottakere og pensjonister fikk skatteoppgjøret før Skatteetaten gikk ut i sommerferie 1. juli. Det første skatteoppgjøret i høst sendes ut 16. august, og deretter er det løpende oppgjør fram til alle har fått sitt skatteoppgjør, innen 1. desember.

For deg som får restskatt men som ennå ikke har fått skatteoppgjøret, er fristen for å betale restskatt tre uker etter at skatteoppgjøret er klart. Dersom du i tillegg er blant dem som skylder over 1000 kroner, blir fristen for andre faktura åtte uker etter at du har mottatt skatteoppgjøret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.