Pensjon og uføretrygd

Nå må noen Nav-brukere bevise at de lever

Nå vil Nav ha bekreftelse på at de som får pensjon eller uføretrygd i utlandet, fremdeles lever.

FÅR DU PENSJON ELLER UFØRETRYGD I UTLANDET? Da kan du bli bedt om å sende bevis på at du fremdeles lever, i form av en leveattest. Fristen for innsendelse er 5. juni 2022. Foto: Nav/NTB (fotomontasje)
FÅR DU PENSJON ELLER UFØRETRYGD I UTLANDET? Da kan du bli bedt om å sende bevis på at du fremdeles lever, i form av en leveattest. Fristen for innsendelse er 5. juni 2022. Foto: Nav/NTB (fotomontasje) Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

98 700 personer bosatt i utlandet mottok til sammen 10 milliarder kroner fra Nav i 2021. Den største gruppen er alderspensjonister, som utgjør 56 000 mottakere. Deretter følger uføretrygd og sykepenger.

Nå kan de som mottar pensjon eller uføretrygd fra Nav og som er bosatt i utlandet, få et brev fra Nav som de må returnere som bevis på at de fremdeles lever.

Brevet kalles «leveattest» og sendes ut til de det gjelder i begynnelsen av april.

Attesten må underskrives og attesteres av flere, før du returnerer den til Nav innen fristen, som er 5. juni 2022.

Dersom du ikke sender leveattesten innen svarfristen, får du først en påminnelse - og dersom du fremdeles ikke svarer, vil Nav vurdere å stoppe utbetalingen.

Du kan også bli bedt om å sende leveattest til andre pensjonsselskaper, i tillegg til den til Nav. Dette vil du få beskjed om fra pensjonsselskapet dersom det gjelder deg.

Disse må bekrefte at de lever

Det er pensjonsmottakere i utlandet som får tilsendt leveattest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer