Ansettelse av eldre

– Når de ansettes er det så unikt at det blir avisoppslag av det

Alder er en dårlig indikator på arbeidsprestasjoner, mener hodejeger.

OVER 60: Gullalderen for å bli ansatt er 35-45 år, mener hodejeger. De som nærmer seg 60 ligger altså dårlig an selv om de sitter på solid kompetanse. Foto: Scanpix.
OVER 60: Gullalderen for å bli ansatt er 35-45 år, mener hodejeger. De som nærmer seg 60 ligger altså dårlig an selv om de sitter på solid kompetanse. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

– Gullalderen for å bli ansatt i ny jobb er definitivt 35-45 år, og det er jo faktisk så unikt å ansette en over 60 at det blir store avisoppslag av det!

Det mener Rolf Wilhelmsen, hodejeger i rekrutteringsbyrået Dynamic People.

Som hodejeger opplever han svært sjelden i en rekruttering at oppdragsgiver syns det er OK å presentere kandidater som er godt oppe i 50-årene eller eldre enn det, opplyser han i en kommentar.

Han forteller at forskning likevel ikke gir støtte for påstander om at eldre arbeidstakere er mindre motiverte enn yngre, er mindre endringsvillige, mindre lojale eller har dårligere helse enn yngre.

– Alder er kort og godt en dårlig indikator på arbeidsprestasjoner, understreker han.

Vil ikke beholde eldre arbeidstakere

I dag er over to millioner innbyggere i Norge over 60 og dette tallet vil ifølge FN øke kraftig fremover. Vi lever lenger og vi er friskere enn tidligere generasjoner.

I Norge sysselsettes det svært mange over 50 men samtidig forsvinner en stor gruppe ut av arbeidslivet før fylte 67, ifølge Wilhelmsen.

– Vi ser at få bedrifter har noe mål eller strategi for å beholde eldre arbeidstakere. Det er de over 60 som tilbys sluttpakker når det skal nedbemannes, og de glemmes i bedriftenes kompetansehevings-program “for de skal jo slutte snart”, opplyser Wilhelmsen videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.