Ansettelse av eldre

– Når de ansettes er det så unikt at det blir avisoppslag av det

Alder er en dårlig indikator på arbeidsprestasjoner, mener hodejeger.

OVER 60: Gullalderen for å bli ansatt er 35-45 år, mener hodejeger. De som nærmer seg 60 ligger altså dårlig an selv om de sitter på solid kompetanse. Foto: Scanpix.
OVER 60: Gullalderen for å bli ansatt er 35-45 år, mener hodejeger. De som nærmer seg 60 ligger altså dårlig an selv om de sitter på solid kompetanse. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

– Gullalderen for å bli ansatt i ny jobb er definitivt 35-45 år, og det er jo faktisk så unikt å ansette en over 60 at det blir store avisoppslag av det!

Det mener Rolf Wilhelmsen, hodejeger i rekrutteringsbyrået Dynamic People.

Som hodejeger opplever han svært sjelden i en rekruttering at oppdragsgiver syns det er OK å presentere kandidater som er godt oppe i 50-årene eller eldre enn det, opplyser han i en kommentar.

Han forteller at forskning likevel ikke gir støtte for påstander om at eldre arbeidstakere er mindre motiverte enn yngre, er mindre endringsvillige, mindre lojale eller har dårligere helse enn yngre.

– Alder er kort og godt en dårlig indikator på arbeidsprestasjoner, understreker han.

Vil ikke beholde eldre arbeidstakere

I dag er over to millioner innbyggere i Norge over 60 og dette tallet vil ifølge FN øke kraftig fremover. Vi lever lenger og vi er friskere enn tidligere generasjoner.

I Norge sysselsettes det svært mange over 50 men samtidig forsvinner en stor gruppe ut av arbeidslivet før fylte 67, ifølge Wilhelmsen.

– Vi ser at få bedrifter har noe mål eller strategi for å beholde eldre arbeidstakere. Det er de over 60 som tilbys sluttpakker når det skal nedbemannes, og de glemmes i bedriftenes kompetansehevings-program “for de skal jo slutte snart”, opplyser Wilhelmsen videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer