CV-tips for godt voksne

- Når du søker jobb, bør du ofte sende to CV-er

Hodejegeren og karriereveilederen har nyheter for deg som ikke har skrevet CV på en stund.

ALDER ER MINDRE RELEVANT: Du stiller ikke spørsmål rundt alderen til toppsjefen. Hvorfor skal din alder være et problem? Foto: Shutterstock / NTB scanpix
ALDER ER MINDRE RELEVANT: Du stiller ikke spørsmål rundt alderen til toppsjefen. Hvorfor skal din alder være et problem? Foto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Er du godt voksen med mange års arbeidserfaring kan det være lurt å legge opp CV-en på en annen måte enn du gjorde før.

Les også: Slik kan du få jobb når du er over 55

Noe av det viktigste er å ikke fokusere for mye på utdanningen, send to CV-er og ikke snakk om alderen din, forteller Gisle Hellsten. Han er lederen for karrieresenteret ved Universitetet i Oslo (UIO).

- Ikke vær stakkarslig. Angrip med kompetansen, og ikke tematiser alderen, sier Hellsten.

Start med nøkkelkompetansene

Hellsten mener du skal nevne utdanningen, men ikke ha den i fokus. Det første som burde stå i CV-en din er den mest relevante kompetansen du har til jobben du søker på.

- Med en del års erfaring fra ulike bransjer og virksomheter, så er det ingen dum idé å starte med nøkkelkompetanse. Den må være presis og kunne måles.

Eksempel: Jobbet som økonomiansvarlig i 7 år med en omsetning på 300 millioner kroner.

Det er viktig å skrive «7 år» her, og ikke «lang erfaring». Vær presis.

Ikke bruk abstrakte begreper, som at du er ansvarsfull eller har god økonomiforståelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.