Skatt 2022

Når kommer skattemeldingen i 2023?

Se når Skatteetaten begynner utsendingen av skattemeldingen for 2022 – og hvor raskt skatteoppgjøret kan komme.

NÅR KOMMER SKATTEMELDINGEN? 14. mars starter utsendingen av skattemeldingen, som viser om du har betalt riktig skatt i 2022. Foto: Skatteetaten
NÅR KOMMER SKATTEMELDINGEN? 14. mars starter utsendingen av skattemeldingen, som viser om du har betalt riktig skatt i 2022. Foto: Skatteetaten Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Skattemeldingen, tidligere kalt selvangivelsen, er like rundt hjørnet: Ifølge Skatteetaten begynner de utsendingen i midten av mars.

Spesielt kan større endringer i livet ditt som påvirker økonomien, føre til endringer i hvor mye skatt du skal betale. Har du ikke justert for dette i skattekortet ditt, kan det gi utslag i for mye eller for lite betalt skatt.

Når sendes skattemeldingen ut?

Skatteetaten skriver på sine nettsider at de starter utsending av skattemeldingen for 2022 den 14. mars, og sender ut fortløpende til 31. mars. Dette gjelder både skattemeldingen på papir og digitalt, for lønnstakere og pensjonister.

Husk at det er viktig å sjekke at tallene i skattemeldingen er riktige, før du endrer og sender den inn, enten du mottar den på papir eller digitalt.

Mottar du skattemeldingen på papir?

Ifølge Skatteetaten kan du velge å levere den digitalt om du ønsker det, selv om du har mottatt den på papir.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.