AAP og karens

Nav: Alle må søke igjen nå

Karensperioden for AAP-mottakere er midlertidig opphevet - men du må selv passe på å søke. Søker du for seint, kan du gå glipp av utbetaling for en hel måned - eller mer.

ARBEIDSAVKLARINGSPENGER FRA NAV? Er du i karens, kan du likevel få AAP nå. Karensregelen er opphevet for perioden 1. februar til til 30. juni. Men du må selv søke - og det må du gjøre før 1. mars om du ikke vil gå glipp av penger. Foto: NTB
ARBEIDSAVKLARINGSPENGER FRA NAV? Er du i karens, kan du likevel få AAP nå. Karensregelen er opphevet for perioden 1. februar til til 30. juni. Men du må selv søke - og det må du gjøre før 1. mars om du ikke vil gå glipp av penger. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Arbeidsavklaringspenger (AAP) skal sikre deg inntekt i perioder du, på grunn av sykdom eller skade, har behov for hjelp fra Nav. Men alle som har stått på AAP-stønad en viss periode, må forholde seg til «karens».

Som hovedregel kan du få AAP i inntil tre år, og dersom du har mottatt AAP ut maksimal periode, må du vente i 52 uker før du kan få en ny periode med AAP. Denne pausen i stønadsutbetaling fra Nav kalles «karens».

Selv om regjeringen ved arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik nylig gikk ut og sa de ønsker å endre karens-regelen, må du fremdeles forholde deg til den, inntil videre.

Men, en midlertidig oppheving av karensregelen gjør at dersom du står på AAP nå - og nylig har gått ut i karens eller skal i karens - så må du selv søke om forlengelse.

Og du må søke nå:

Søker du etter 1. mars, går du glipp av penger.

- Du må søke!

På grunn av koronapandemien har karensregelen for AAP-støtte blitt midlertidig opphevet i flere omganger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer