Pensjon, uføretrygd, AAP, sykepenger og feriepenger

Nav: Alt om utbetalingene i mai

Når er det utbetaling av pensjon i mai? Når kommer feriepengene? Og hva med etterbetalingen fra trygdeoppgjøret?

UTBETALING FRA NAV: Mai er tid for utbetaling av feriepenger fra Nav for de som har det - og det er tidligere utbetaling av pensjoner og andre ytelser. Men selv om ekstrapenger fra trygdeoppgjøret og nye satser etter det nye grunnbeløpet(G) blir regulert fra 1. mai, kommer dette imidlertid ikke til utbetaling før i juni. Foto: NTB
UTBETALING FRA NAV: Mai er tid for utbetaling av feriepenger fra Nav for de som har det - og det er tidligere utbetaling av pensjoner og andre ytelser. Men selv om ekstrapenger fra trygdeoppgjøret og nye satser etter det nye grunnbeløpet(G) blir regulert fra 1. mai, kommer dette imidlertid ikke til utbetaling før i juni. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Mai er tid for utbetaling av feriepenger fra Nav - men også endrede datoer for Nav-utbetalinger på grunn av helligdager. Og: Det er tid for trygdeoppgjør.

Vi forteller deg alt du bør vite om det som teller mest for de fleste:

Når kommer utbetalingen fra Nav?

Når kommer feriepengene?

Først og fremst er det viktig å huske at noen ytelser fra Nav gir rett på feriepenger - mens andre ikke. Alderspensjonister, uføre og AAP-mottakere er av de som ikke tjener opp feriepenger på ytelsene fra Nav.

Du kan ha rett på ferietillegg for dagpenger - kravet er at du skal ha mottatt dagpenger i 8 uker eller mer i 2022. For øvrig lister Nav opp disse gruppene som de som har rett til feriepenger:

  • Arbeidstakere
  • Vernepliktige
  • Sjømenn
  • Fiskere som lignes som arbeidstakere

Feriepenger opptjent i 2022 blir utbetalt innen utgangen av mai 2023, ifølge Nav.

Men for deg på dagpenger og med rett på ferietillegg, kommer feriepengene først innen utgangen av juni. Det samme gjelder hvis du har mottatt sykepenger med grunnlag i dagpenger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.