Skatt på AAP og dagpenger

Nav endrer utbetalinger

I mars gjorde Nav en endring i måten å trekke skatt på for de med AAP og dagpenger, som ikke ble tatt godt imot. Nå forteller Nav at de har funnet en ny løsning for hvordan skatten skal trekkes.

NAV ENDRER UTBETALINGER: Nav innfører en ny og forhåpentlig bedre løsning for skattetrekk på utbetalinger av AAP og dagpenger. Foto: NTB
NAV ENDRER UTBETALINGER: Nav innfører en ny og forhåpentlig bedre løsning for skattetrekk på utbetalinger av AAP og dagpenger. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I mars gjorde Nav en endring i hvordan de gjennomfører skattetrekk i en ny utbetalingsløsning - som førte imidlertid til at utbetalingene for mange AAP- og dagpengemottakere ble svært uberegnelige:

Mange har fortalt at de får mindre utbetalt. Og i tillegg kan det være helt uberegnelig hva de får utbetalt fra gang til gang.

I midten av april sa Nav til Vi.no at de har forståelse for at slike variasjoner i utbetalingene gir redusert forutsigbarhet for den enkelte - og at de derfor ville vurdere om det er mulig å gjøre justeringer i hvordan skattetrekk gjennomføres.

Og nå har de kommet med en løsning for de det gjelder:

Gjør endring for de med dagpenger og AAP

Nav forteller i en e-post til VI.no at de endrer skatteberegning på dagpenger og arbeidsavklaringspenger. De sier at de har lyttet til brukerne med tabelltrekk som opplevde uforutsigbarhet etter at de gjorde endringer sist.

- I løpet av juni endrer vi måten vi beregner skatt på dagpenger og arbeidsavklaringspenger. Endringen gjelder kun for de som har tabelltrekk, skriver Nav.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.