Skatt på AAP og dagpenger

Nav har innført ny metode for skattetrekk. Men Skatteetaten sier reglene ikke er endret i nyere tid

Nav har nylig endret måten de beregner skattetrekk på AAP og dagpenger, slik at mange sier de får mindre utbetalt og at det har blitt lite forutsigbart. Men ifølge Skatteetaten har ikke regelverket vært endret i nyere tid. Nav forklarer det med en ny utbetalingsløsning.

SKATT OG NAV: Mange er forvirret etter at Nav nå beregner skatt på AAP og dagpenger på en annen måte enn tidligere. Nav sier at de nå vil se på saken: - Vi ser nå at dette har medført at skatten i utbetalingene vil variere fra utbetaling til utbetaling. Nav har forståelse for at slike variasjoner i utbetalingene gir redusert forutsigbarhet for den enkelte, og vil derfor sette i gang et arbeid for å vurdere hvilken trekkperiode som legges til grunn. Foto: Kristin Sørdal
SKATT OG NAV: Mange er forvirret etter at Nav nå beregner skatt på AAP og dagpenger på en annen måte enn tidligere. Nav sier at de nå vil se på saken: - Vi ser nå at dette har medført at skatten i utbetalingene vil variere fra utbetaling til utbetaling. Nav har forståelse for at slike variasjoner i utbetalingene gir redusert forutsigbarhet for den enkelte, og vil derfor sette i gang et arbeid for å vurdere hvilken trekkperiode som legges til grunn. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

For noen dager siden skrev Vi.no om Navs nye måte for skattetrekk på AAP og dagpenger som har ført til forvirring blant brukerne:

Endringene gjelder for AAP- og dagpengemottakere med tabelltrekk. Mange reagerer og sier de nå får mindre utbetalt og at det har blitt helt uberegnelig hva de får fra gang til gang. Noen har også stilt spørsmål om lovligheten av denne endringen, deriblant leder for AAP-aksjonen, Elisabeth Thoresen.

Hun har også oppfordret medlemmer til å endre fra tabelltrekk til prosenttrekk - for å få en mer forutsigbar utbetaling. Du kan lese alt om saken her - der vi også gjengir Navs foreløpige kommentar:

- Disse variasjonene skyldes endringer i hvordan skattetrekk gjennomføres i ny utbetalingsløsing. Vi har forståelse for at slike variasjoner i utbetalingene gir redusert forutsigbarhet for den enkelte. Nav vil derfor nå vurdere om det er mulig å gjøre justeringer i hvordan skattetrekk gjennomføres, sier Marianne Fålun, økonomi- og styringsdirektør i Nav.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer