Alderspensjon fra Nav

Nav krever 350 000 kr tilbakebetalt fra minstepensjonist

Med lave inntekter og dårlig helse takket hun ja til eksmannens tilbud om å leie kjellerleiligheten, sier pensjonisten selv. 13 år seinere får hun krav fra Nav om å betale tilbake 350 000 kroner som de mener hun skylder fordi hun har vært «samboer» uten å melde ifra. - Skylden er sikkert min, men hva da? Jeg kan ikke betale tilbake 342 822 kroner! Skal jo leve også.

UENIG: - Hva skal det være godt for å fremsette et uriktig krav på henimot 400 000 kroner overfor en eldre dame med store helseproblemer, spør advokaten. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock
UENIG: - Hva skal det være godt for å fremsette et uriktig krav på henimot 400 000 kroner overfor en eldre dame med store helseproblemer, spør advokaten. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Dette er historien om «Kari» på 83 år, som nylig har fått en fersk kjennelse fra Trygderetten. Hun har klaget på Navs vedtak om å kreve henne for 350 000 kroner for det de mener er feil i beregning av alderspensjon:

Kari har fått minstepensjon beregnet som om hun bodde alene siden 2007, da hun startet uttak av pensjon, og fram til 2019. Saken er behandlet av Trygderetten først nå.

Nav mener imidlertid at hun har vært samboer med eksmannen hun selv sier hun leide hos, og at hun dermed ikke hadde krav på pensjon som enslig. Og derfor mener de hun skal betale tilbake de 350 000 kronene de mener hun har utbetalt på feil grunnlag.

Trygderetten har nå nylig behandlet saken, hvor de gir Nav medhold. Kari er dermed skyldig 350 000 kroner til Nav.

Karis advokat som har ført saken hennes for Trygderetten, viser imidlertid til en annen, liknende sak hvor beslutningen ble en helt annen og til favør for pensjonisten. Og sett opp mot presedensen som denne andre saken setter, uttaler advokaten til Trygderetten:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.