Sykepenger

Nav-kritikk: - Den lange saksbehandlingstida er bekymringsfull

Saksbehandlingstida for klagesaker om sykepenger kan være over et år. Det har fått Sivilombudet til å reagere. - Det har stor betydning for den det gjelder, presiserer de overfor Nav, som sier de har iverksatt tiltak.

UTEN SYKEPENGER FRA NAV? Klagesaker om sykepenger fra Nav tar lang tid, avslører Sivilombudet i en undersøkelse. Det kan ta over to år før saken er ferdigbehandlet gjennom hele Nav-systemet og Trygderetten. Det mener ombudet er bekymringsfullt. Foto: Gorm Kallestad / NTB
UTEN SYKEPENGER FRA NAV? Klagesaker om sykepenger fra Nav tar lang tid, avslører Sivilombudet i en undersøkelse. Det kan ta over to år før saken er ferdigbehandlet gjennom hele Nav-systemet og Trygderetten. Det mener ombudet er bekymringsfullt. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Sivilombudet har undersøkt saksbehandlingstida for klagesaker til Nav om rett på sykepenger. Nå avslører de saksbehandlingstider på over et år - noe som ombudet betegner som bekymringsfullt:

- Undersøkelsen har vist at den generelle saksbehandlingstida i klagesaker om sykepenger er lang. For mange av sakene er den svært lang. Slik saken er opplyst, må det antas at en stor mengde klagere vil måtte vente i mer enn ett år før saken oversendes til klageinstansen, uttaler Sivilombudet, og forteller at det heller ikke slutter der:

Deretter må klager vente på saksbehandlingen i Nav Klageinstans, som oppgis til 12 uker. For saksbehandling i Trygderetten må klager legge på enda 12-14 måneder.

Totalt kan man da være oppe i godt over to år, før saken er avgjort.

- En belastning for den det gjelder

- Lang saksbehandlingstid er en belastning for den det gjelder. Sivilombudet mener at den lange saksbehandlingstida i klagesaker om sykepenger er bekymringsfull. Sykepenger er en ytelse til livsopphold, og det må legges til grunn at sakene har stor betydning for den det gjelder, uttaler Sivilombudet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer