Skattemelding

Nav og skattemeldingen: Årsoppgaven kan skape forvirring

Over halve befolkningen har fått en utbetaling fra Nav i 2022 . I forbindelse med skattemeldingen skaper årsoppgaven en del forvirring.

SKATTEMELDING OG ÅRSOPPGAVE: Hvor finner du årsoppgaven fra Nav? Og hvorfor stemmer ikke beskrivelsen på utbetalingen overens med den ytelsen du har fått utbetalt? Det er det mange som lurer på, når de skal levere skattemeldingen. I denne artikkelen gir vi deg svar. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
SKATTEMELDING OG ÅRSOPPGAVE: Hvor finner du årsoppgaven fra Nav? Og hvorfor stemmer ikke beskrivelsen på utbetalingen overens med den ytelsen du har fått utbetalt? Det er det mange som lurer på, når de skal levere skattemeldingen. I denne artikkelen gir vi deg svar. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Når du får skattemeldingen fra Skatteetaten, bør du sjekke at opplysningene stemmer med årsoppgaven fra Nav, oppfordrer Nav i en fersk nyhetsmelding.

Og nettopp årsoppgaven får Nav en del spørsmål om, når det er tid for skattemelding.

Jørn Torbergsen ved Nav Kontaktsenter forteller til Vi.no at en av tingene mange lurer på, er hvor man finner årsoppgaven fra Nav. Svaret på det - og andre ting mange lurer på om årsoppgaven fra folketrygden, kan du lese mer om lenger nede i artikkelen.

Over halve befolkningen mottar en ytelse fra Nav, minst en gang i løpet av året.

Og alle som har fått utbetalinger fra Nav i løpet av fjoråret, skal ha mottatt årsoppgave fra Nav.

Skattemeldingen i 2023 - som jo egentlig er skattemeldingen for 2022 - sendes ut i perioden 14. mars til 31. mars. Og er du blant dem som får den tidlig, og har penger til gode, kan du faktisk ha pengene på konto før påske om du er heldig - og om du leverer skattemeldingen raskt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.