Nav om stengte konto: - Ta kontakt med banken!

Stengt bankkonto på grunn av manglende legitimering? Nå går Nav ut og oppfordrer berørte brukere til å kontakte banken.

STENGT KONTO GIR NAV-PROBLEMER: Nav-brukere som har fått kontoen sperret vil ha problemer med å få utbetalingene fra Nav. De oppfordres nå til å kontakte banken - og å holde Nav informert. Foto: NTB
STENGT KONTO GIR NAV-PROBLEMER: Nav-brukere som har fått kontoen sperret vil ha problemer med å få utbetalingene fra Nav. De oppfordres nå til å kontakte banken - og å holde Nav informert. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Vi.no har tidligere skrevet om at mange DNB-kunder har fått beskjed fra banken om å legitimere seg på nytt. Dette har ført til problemer for mange kunder, både på grunn av lange køer på telefon og i banken - og på grunn av problemer med manglende legitimasjon etter leveringsproblemene for pass.

For deg som ikke har fulgt saken så handler det rett og slett om kravene som bankene har for oppdatert legitimasjon av kunder, etter hvitvaskingsreglene.

Legitimeringen har omfattet et betydelig antall kunder, hovedsakelig de som vært kunder siden før 2016. For kundenes del har risikoen vært at kontoen kunne bli sperret - som Vi.no skrev i sommer: Tidlig i juni startet DNB å sperre kundekontoer der fristen for legitimering ikke var overholdt.

Nå informerer Nav i en melding på sine nettsider at dersom du har fått kontoen din sperret fordi du ikke har legitimert deg i banken, må du kontakte banken din.

- Banken hjelper deg med å få åpnet konto igjen, slik at du kan få utbetaling fra Nav.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer