Nav: Risiko for feil saksbehandling

Navs ferske risikokart fra mars i år viser at de mener det er en risiko for feil i saksbehandlingen, som ett av flere risikoområder de skal jobbe med i tiden framover. Vi.no har spurt Nav om hva dette innebærer for brukerne.

FEIL SAKSBEHANDLING: Ifølge Nav har deres pågående kvalitetsarbeid etter EØS-tabben avdekket at det er en viss risiko for feil i saksbehandlingen. De jobber med tiltak for å sikre at regelverkene følges, og at praksisen er riktig ved Nav-kontorene. Foto: NTB
FEIL SAKSBEHANDLING: Ifølge Nav har deres pågående kvalitetsarbeid etter EØS-tabben avdekket at det er en viss risiko for feil i saksbehandlingen. De jobber med tiltak for å sikre at regelverkene følges, og at praksisen er riktig ved Nav-kontorene. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I Navs årsrapport for 2022 som nylig ble publisert, har de sett på hvilke risikoer de som etat har for blant annet lang saksbehandlingstid, voldshendelser - og for feil i saksbehandlingen.

Tidligere år har frykten for forskjellsbehandling av AAP-mottakere vært noe etaten selv har fryktet - og gjennomført tiltak mot.

I sin årsrapport for 2022 legger de fram etatens oppdaterte risikobilde, der de viser til at det er en «risiko for at Nav ikke klarer å identifisere og håndtere feil praksis og feil lovanvendelse i saksbehandlingen».

Vi.no har spurt Nav hva dette innebærer, om det kan gjelde spesielle ytelser og hvilke tiltak de gjennomfører for å unngå nettopp feil praksis og lovanvendelse.

Pågående kvalitetsarbeid avdekker feil

Vi har spurt Nav om hva som er årsaken til at risikoen for feil praksis og feil lovanvendelse øker i saksbehandlingen.

Eve Bergli, ytelsesdirektør i Nav, sier til Vi.no at de i kjølvannet av EØS-saken og blindsonerapporten har økt sin oppmerksomhet på mulige feil i praksis og lovanvendelse. Blindsonerapporten er en gransking av feilpraktiseringen av folketrygdlovens oppholdskrav ved reiser i EØS-området

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer