Nav: - Uføretrenden fortsetter

Nye tall fra Nav viser at 10,4 prosent av befolkningen mellom 18 og 67 er nå uføre. Også Statistisk sentralbyrå melder om økende antall arbeidsuføre i den ferske Arbeidskraftundersøkelsen - og sier de ikke tidligere har målt en så stor økning.

UFØRETRYGD FRA NAV: Antallet med uføretrygd har økt sammenliknet med samme tid i fjor - men andelen av befolkningen har gått noe ned. Det er aldersgruppene over 50 som utgjør den største andelen uføretrygdede. Foto: Kristin Sørdal
UFØRETRYGD FRA NAV: Antallet med uføretrygd har økt sammenliknet med samme tid i fjor - men andelen av befolkningen har gått noe ned. Det er aldersgruppene over 50 som utgjør den største andelen uføretrygdede. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Nav la i dag fram nye tall om uføre i den norske befolkningen:

Ved utgangen av september 2022 mottok 362 500 personer uføretrygd. Det er 2 500 flere enn på samme tidspunkt i 2021, men som andel av befolkningen er det likevel en liten nedgang.

- Årsaken til dette er en kombinasjon av at befolkningen har økt i perioden, og at Nav har flere ubehandlede uføresaker enn normalt som følge av pandemien og forsinkede arbeidsavklaringsløp, skriver Nav i en nyhetsmelding.

Arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte kommenterer at utviklingen er som ventet:

– Utviklingen er i tråd med våre prognoser, og representerer trolig ikke et brudd i trenden med et økende antall uføretrygdede, sier Holte.

- Aldri tidligere målt så stor økning

Også Statistisk sentralbyrå (SSB) melder om flere uføre i en fersk pressemelding om Arbeidskraftundersøkelsen. Der skriver de at det har vært en økning blant dem som oppgir arbeidsuførhet i undersøkelsen, på 49 000 personer, eller 4,3 prosentpoeng fra 3. kvartal 2021 til samme kvartal i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer