Skatt og skattemelding

Noen kan be om å slippe skatt – men ordningen er på vei ut

Har du levd på vedvarende lave inntekter over flere år, kan du søke Skatteetaten om å betale mindre eller ingen skatt. Men nå er ordningen under avvikling.

DU MÅ SELV SØKE OM Å SLIPPE SKATT: Ordningen med skattebegrensning ved liten skatteevne kan gi ingen eller mindre skatteutgifter - men du må selv søke. Og ordningen er på vei ut, blant annet på grunn av myndighetenes ønske om å styrke arbeidsinsentivene for unge trygdemottakere. Foto: NTB/Shutterstock
DU MÅ SELV SØKE OM Å SLIPPE SKATT: Ordningen med skattebegrensning ved liten skatteevne kan gi ingen eller mindre skatteutgifter - men du må selv søke. Og ordningen er på vei ut, blant annet på grunn av myndighetenes ønske om å styrke arbeidsinsentivene for unge trygdemottakere. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er snart tid for skattemeldingen – og leverer du tidlig er det gode muligheter for å få utbetalt eventuelle skattepenger til gode i løpet av mars.

Men for noen handler det ikke så mye om penger til gode – men det motsatte.

For de som lever på vedvarende lave inntekter over flere år, finnes det en ordning som kan gjøre at man slipper med mindre skatt – eller at man helt slipper å betale skatt.

Ordningen kalles «skattebegrensning ved liten skatteevne» – og er noe du selv må søke Skatteetaten om. Dette til forskjell fra ordningen «Skattebegrensning ved lav alminnelig inntekt», som gis automatisk ved skatteberegningen.

I denne artikkelen kan du få svar på hvem som kan søke – og alt du trenger å vite om fordelene med skattebegrensning ved liten skatteevne.

Noen tusen nordmenn får innvilget skattebegrensning hvert år – selv om antallet har falt dramatisk bare i løpet av de ti siste åra.

Og nå er ordningen for alvor på vei ut:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.