Nordmenns økonomi: Halvparten spår tøffe tider

En spørreundersøkelse viser at mange nordmenn forventer tøffe, økonomiske tider fremover. Likevel er det mange som ikke har sett over egen økonomi - og de over 50 er dårligst på å ta grep.

TRANG ØKONOMI: Nordmenns forventning fremover er det at vil bli tøffere tider. Da kan det lønne seg å gjøre noen grep nå. Foto: NTB
TRANG ØKONOMI: Nordmenns forventning fremover er det at vil bli tøffere tider. Da kan det lønne seg å gjøre noen grep nå. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

En spørreundersøkelse gjennomført av Ipsos for DNB, viser at svært mange tror det kan bli tøffe tider fremover.

49 prosent svarer at det vil bli tøft å møte økte strømpriser, bensinpriser og rentehevinger med tanke på egen økonomi. Blant de voksne på over 50, svarer 45 prosent at det vil bli tøft.

Finans Norges Forventningsbarometer som kom i august, som måler norske husholdningers forventninger til egen og landets økonomi, viser samme trend: Nordmenns forventninger til økonomisk utvikling faller til et rekordlavt nivå. Siden starten i 1992 har barometeret aldri tidligere målt en mer negativ holdning hos norske forbrukere.

Til tross for økte bekymringer knyttet til egen økonomi, er det få som har gjort konkrete grep for å bedre sin økonomiske situasjon, viser DNB-undersøkelsen.

Har ikke sett over egen økonomi

Selv om det altså er hele 45 prosent av de over 50 år som er bekymret, svarer hele 43 prosent nei på spørsmålet om de har tatt en gjennomgang av egen økonomi. 14 prosent i denne aldersgruppen svarer nei, men at de skal det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.