BankID på mobil fases ut

Ny BankID-app: Disse bankene har en annen løsning

De aller fleste bankene er med på den nye BankID-appen som skal overta for BankID på mobil - men noen få banker er fremdeles utenfor og holder på sin egen løsning.

BANKID-APP IKKE FOR ALLE: BankID på mobil skal fases ut i høst og erstattes av BankID app. De aller fleste bankene går for den ene felles BankID-appen, mens tre banker fremdeles er utenfor og har valgt andre løsninger. Det betyr at du som kunde i en av disse tre bankene ikke vil kunne benytte den nye appen. Foto: NTB
BANKID-APP IKKE FOR ALLE: BankID på mobil skal fases ut i høst og erstattes av BankID app. De aller fleste bankene går for den ene felles BankID-appen, mens tre banker fremdeles er utenfor og har valgt andre løsninger. Det betyr at du som kunde i en av disse tre bankene ikke vil kunne benytte den nye appen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

BankID på mobil er på vei ut og skal erstattes av BankID app, som Vi.no har skrevet alt om her. Der oppfordres kunder også til å ta i bruk den nye ID-appen allerede nå, for å unngå eventuelle problemer når det er helt slutt for BankID på mobil:

For å aktivere den nye BankID-appen kreves det nemlig at du har et gyldig BankID-sertifikat, og dette er en utfordring som selskapet bak appen forteller at noen kan oppleve problemer med, som skyldes at BankID-sertifikatet deres har utløpt.

Et annet problem som noen kan støte på, er også at banken deres ikke støtter BankID-appen.

Det er nemlig slik at de aller fleste bankene i Norge støtter BankID-appen - men ikke alle. Og her kommer problemet:

Dersom du har et BankID-sertifikat som er utstedt av en bank som ikke støtter appen, får du heller ikke aktivert den nye BankID-appen. Du må da bruke bankens egen ID-løsning.

Bankene som ikke er med

Det er selskapet BankID BankAxept, som er samme selskap som Vipps, som har utviklet den nye fellesløsningen for BankID-app. Her kan du se listen over bankene som er med og som har åpnet for bruk av appen - og der kan du også se hvilke banker som per nå har valgt andre løsninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.