Ny nettleie 2022

Ny nettleie fra i natt: - Vær forsiktig!

Fredag 1. juli innføres den nye nettleien som skal få oss til å spre strømforbruket utover døgnet. - Vår bekymring er at forbrukerne vil havne i en skvis mellom billigere strøm og risikofullt strømforbruk om natta.

NY NETTLEIE: 1. juli innføres den nye nettleiemodellen som gjør at det er billigere å bruke strøm for eksempel på natta. Foto: NTB
NY NETTLEIE: 1. juli innføres den nye nettleiemodellen som gjør at det er billigere å bruke strøm for eksempel på natta. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er avdelingsleder Mari Bræin Faaberg i Norsk brannvernforening som uttrykker bekymring over hva den nye nettleiemodellen kan komme til å bety.

Brannvernforeningen er redd for at folk nå vil spare strøm ved å spre strømforbruket til tider på døgnet hvor strømmen er rimeligere, for eksempel på natta. De hevder at økt bruk av elektriske artikler på natta også er med på å øke faren for at det kan oppstå brann på nattetid.

– Vi har ingen liv å miste i brann. Derfor er det viktig at alle tar ansvar for seg og sine når de skal endre strømvanene sine, sier avdelingsleder Mari Bræin Faaberg i Norsk brannvernforening.

Slik er den nye nettleien

Den nye nettleien har til hensikt å få forbrukere til å bruke strøm på en måte som utnytter strømnettet bedre.

– Den nye nettleien vil bli beregnet ut fra når du bruker strøm (energiledd) og hvor mye du bruker på en gang (kapasitetsledd), forklarer Elisabet Kjerstad Bøe, norgessjef i strømselskapet Tibber.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer