Nav

Ny oppstart for Nav-hjelp

Gratistjenesten for hjelp med Nav-spørsmål åpnes på nytt.

GRATIS NAV-HJELP: Selv om Nav har en lovpålagt veiledningsplikt er det mange som trenger hjelp med Nav-spørsmål. Nå gjenoppstår gratistjenesten «Hjelp med Nav», på tross av manglende offentlig finansiering. Foto: Kristin Sørdal
GRATIS NAV-HJELP: Selv om Nav har en lovpålagt veiledningsplikt er det mange som trenger hjelp med Nav-spørsmål. Nå gjenoppstår gratistjenesten «Hjelp med Nav», på tross av manglende offentlig finansiering. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Vi.no fortalte for litt siden om gratistjenesten «Hjelp med Nav» som måtte legge ned på grunn av manglende offentlig finansiering.

I løpet av nesten to år i drift rakk de å hjelpe 1600 enkeltpersoner med rådgivningstjenester i Nav-saker.

De fikk prosjektmidler over statsbudsjettet for 2021 - men så ble støtten fjernet med statsbudsjettet for 2022. Og de fikk streng beskjed om at de ikke får lov til å bruke stiftelsens ordinære driftstilskudd på «Hjelp med Nav».

Da var det kroken på døra.

Men stiftelsen ser at det fremdeles er et stort behov for Nav-hjelp og jobber fremdeles for å få fortsatt støtte. Og nå har de stablet sammen frivillige slik at Nav-hjelpen kan gjenoppstå, om enn i litt mindre skala enn tidligere.

Dette kan Nav-hjelpen gjøre

Tor Bernhard Slaathaug fra Stiftelsen Rettferd sier til Vi.no at de til tross for manglende vilje til offentlig finansiering har klart å stable «Hjelp med Nav» på plass igjen:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.