Nav: Ny veileder om økonomisk sosialhjelp

Nye Nav-krav: Fokus på løsninger - mindre på kontrollbehov

Nav får i dag en ny veileder om økonomisk sosialhjelp. Der er det beskrevet hva Nav-kontorene skal ha fokus på nå, når folk ber om hjelp. Mer fokus på skjønn og raushet er stikkord - og det skal stilles mindre krav til dokumentasjon og kartlegging for kortvarig økonomisk hjelp.

ØKONOMISK HJELP FRA NAV: Nav har nå fått en ny veileder spesielt tilpasset den økonomiske situasjonen nå, som forteller hvordan Nav-kontorene skal jobbe for å hjelpe brukerne. Foto: NTB
ØKONOMISK HJELP FRA NAV: Nav har nå fått en ny veileder spesielt tilpasset den økonomiske situasjonen nå, som forteller hvordan Nav-kontorene skal jobbe for å hjelpe brukerne. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Arbeids- og inkluderingsdepartementet, som er den høyeste sjefen til Nav, har i dag kommet med en ny veileder om økonomisk sosialhjelp.

Den er laget spesielt med utgangspunkt i dagens situasjon med økte levekostnader. Departementet sier at den skal brukes som et hjelpemiddel for kommunene for å utøve skjønn og foreta konkrete og individuelle vurderinger.

Veilederen anbefaler Nav-kontorene blant annet å stille mindre krav til kartlegging og dokumentasjon og å være tilbakeholden med å kreve salg av eiendeler dersom hjelpebehovet er kortvarig. Barns behov skal tas spesielt hensyn til, skriver departementet i en pressemelding.

– Alle merker at prisene har steget mer enn normalt, og flere har behov for hjelp. Jeg innfører i dag en ny veileder for Nav som understreker folks rett til individuell behandling, de ansattes faglige skjønn og rausheten som ligger i lovverket, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.