Nav: Ny veileder om økonomisk sosialhjelp

Nye Nav-krav om sosialhjelp: - Nav burde fått tydeligere beskjed

Nav skal ha mer fokus på skjønn og raushet og mindre på dokumentasjonskontroll, ifølge den rykende ferske Nav-veilederen om økonomisk sosialhjelp. Men Mímir Kristjánsson i Rødt mener at veilederen burde vært enda tydeligere om hjelpen Nav skal gi.

ETTERLYSER TYDELIGERE KRAV: - Nav må gi folk mer forutsigbarhet. Behovene for de som trenger hjelp forsvinner ikke over natta, sier Kristjánsson. Foto: NTB
ETTERLYSER TYDELIGERE KRAV: - Nav må gi folk mer forutsigbarhet. Behovene for de som trenger hjelp forsvinner ikke over natta, sier Kristjánsson. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I dag presenterte Arbeids- og inkluderingsdepartementet en ny veileder om økonomisk sosialhjelp, laget spesielt med utgangspunkt i dagens situasjon med økte levekostnader. Veilederen skal brukes som et hjelpemiddel for kommunene - som skal utøve skjønn om hjelpebehovet og foreta konkrete og individuelle vurderinger.

Vi.no har skrevet mer om kravene i den nye Nav-veilederen her.

Det er kun timer siden veilederen ble lagt ut (du kan også lese den her) - men reaksjonene lar ikke vente på seg. Tilbakemeldingene er at det er et skritt i riktig retning - men Mímir Kristjánsson, stortingsrepresentant for Rødt og medlem av arbeids- og sosialkomiteen, mener at veilederen burde vært tydeligere på en del punkter:

- Det er bra at regjeringen vil gjøre det lettere for folk å få hjelp fra Nav, som Rødt har foreslått. Det er særlig viktig at folk ikke skal nektes sosialhjelp fordi de får andre typer støtte. Men veilederen burde vært mye tydeligere på at ingen som ber om hjelp, skal bli møtt med urimelige dokumentasjonskrav eller krav om å kvitte seg med eiendeler, selv for de som trenger hjelp over lengre perioder, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.