Nav sosialhjelp

Nye satser fra 1. juli

Satsene for sosialhjelp er prisjustert fra og med 1. juli. Samtidig påpeker Nav at disse kun er veiledende, og at det skal brukes skjønn ved utbetaling av sosialhjelp til de som har behov for hjelp.

SOSIALHJELP: Nav skal bruke skjønn ved utbetaling av sosialhjelp. Men satsene som er veiledende for utbetalingene er nå justert opp. Foto: NTB
SOSIALHJELP: Nav skal bruke skjønn ved utbetaling av sosialhjelp. Men satsene som er veiledende for utbetalingene er nå justert opp. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Dersom du står i en vanskelig økonomisk situasjon kan du be Nav om sosialhjelp, og dette gjelder alle som ikke har tilstrekkelig med midler til å dekke nødvendig livsopphold, opplyser Nav overfor Vi.no.

Da kan nærmeste Nav-kontor vurdere ditt behov for hjelp.

Det er egne veiledende satser for hvor mye du kan få utbetalt når du trenger hjelp - men den enkelte kommune kan velge å følge egne kommunale satser.

Nye satser for sosialhjelp

I statens retningsliner for sosialhjelp finner man veiledende satser som kan brukes som utgangspunkt når sosialhjelp skal utbetales. Disse månedlige satsene er justert opp fra 1. juli - gammel sats i parentes:

  • Enslige: 6650 kroner (6550 kr)
  • Ektepar/samboere: 11 150 kroner (10950 kr)
  • Person i bofellesskap: 5600 kroner (5450 kr)
  • Barn 0-5 år: 3250 kroner (3200 kr)
  • Barn 6-10 år 3350 kroner (3300 kr)
  • Barn 11-17 år: 4400 kroner (4300 kr)

Regjeringen skriver på sine nettsider at satsene i de veiledende retningslinjene prisjusteres fra 1. juli 2022 i tråd med anslaget for vekst i konsumprisene i revidert nasjonalbudsjett for 2022, som er på 3,4 prosent, og at de veiledende retningslinjene for økonomisk stønad til livsopphold er justert årlig siden 2006.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer