Økende betalingsproblemer for de over 60 år: - Skyves stadig nærmere stupet

Betalingsanmerkninger øker blant de over 60 år. For hver måned som går, spises sparekontoen opp, og du skyves stadig nærmere stupet, sier inkassorådgiver.

TRANG ØKONOMI: Det er økende andel personer over 60 år som får betalingsanmerkninger fordi de ikke betaler regningene sine. I tillegg øker forbruksgjelda. Dette bekymrer inkassobransjen. Foto: Gorm Kallestad / NTB
TRANG ØKONOMI: Det er økende andel personer over 60 år som får betalingsanmerkninger fordi de ikke betaler regningene sine. I tillegg øker forbruksgjelda. Dette bekymrer inkassobransjen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Mange har til slutt ikke noe mer å betale med. Jeg tror vi bare har sett toppen av isfjellet, sier inkassorådgiver Geir Grindland i rådgivnings- og regnskapsselskapet Remake.

Han henviser til de siste statistikkene om betalingsanmerkninger fra kredittinformasjonsselskapet Experian der det framgår at betalingsanmerkninger for de over 60 år øker - i motsetning til øvrige aldersgrupper:

I alle aldersgrupper har antallet personer med betalingsanmerkninger blitt redusert i løpet av de siste 12 månedene - men altså med unntak av de over 60 år.

Grindland sier han er overrasket over at pensjonistene har endt opp med så mye inkassogjeld.

- De eldre burde være et forbilde for de unge.

- Det kommer til å bli ekstremt framover. Ingen tvil om at det kommer til å bli trangt for mange nordmenn den kommende tida, uttaler Grindland til Vi.no.

De over 60 år skylder 14,9 milliarder

Betalingsanmerkninger er noe som kommer seint i kredittsyklusen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.