Nav og offentlig tjenestepensjon

– Økt minstepensjon vil redusere tjenestepensjonen

Minste pensjonsnivå er økt med 4000 kroner fra 1. januar. Men for noen med offentlig tjenestepensjon kan tillegget bli redusert.

MER I PENSJON FRA NAV? Satsene for minstepensjon fra Nav har økt med 4000 kroner per år - men har du offentlig tjenestepensjon er det ikke sikkert at du får glede av så mye av økningen. Årsak: Samordning. Foto: NTB
MER I PENSJON FRA NAV? Satsene for minstepensjon fra Nav har økt med 4000 kroner per år - men har du offentlig tjenestepensjon er det ikke sikkert at du får glede av så mye av økningen. Årsak: Samordning. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Minste pensjonsnivå for enslige minstepensjonister er økt fra 1. januar 2023 – og minstepensjonen er nå på 236 816 kroner. Fredag forrige uke meldte Nav at utbetalingen med de nye satsene vil komme i mars for de fleste – men at det kan drøye litt ekstra for noen, som Nav begrunner med manuelle beregninger.

Alderspensjonen fra Nav utbetales 20. mars – og deretter 20. april og 16. mai. Alle som skal ha den økte satsen vil få etterbetalt korrekt sats fra og med januar, på mars-utbetalingen (eller evt. seinere for de som må vente).

Men har du offentlig tjenestepensjon, vil økningen i satsene for minstepensjon føre til en reduksjon i tjenestepensjonen:

– Det stemmer at økt minstepensjonsnivå i folketrygden vil redusere offentlig tjenestepensjon, fordi pensjonene skal samordnes. Men pensjonistene vil få like mye eller litt mer i samlet pensjon fra SPK og Nav etter endringen, sier seniorrådgiver Lars Martinsen i Statens pensjonskasse (SPK).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer