Pensjonsutvalgets forslag

Økte aldersgrenser for pensjon: - Bekymret for konsekvensene

Økte aldersgrenser for pensjon er et av forslagene fra Pensjonsutvalget. Selv om mange er enige i at dette må til, er bekymringene også i høy grad til stede, både for hva endringen kan bety for pensjonen til den enkelte og hvordan helse, stillingsvern og eldres plass i arbeidslivet spiller inn.

NÅR KAN DU GÅ AV MED PENSJON? Pensjonsutvalget har foreslått at aldersgrensene for pensjon må økes. Forslagene har vært ute på høring før politisk behandling, og bekymringene er mange for hva dette kan bety for folks fremtidige arbeidsliv og pensjoner. Illustrasjonsfoto: NTB/Scanpix
NÅR KAN DU GÅ AV MED PENSJON? Pensjonsutvalget har foreslått at aldersgrensene for pensjon må økes. Forslagene har vært ute på høring før politisk behandling, og bekymringene er mange for hva dette kan bety for folks fremtidige arbeidsliv og pensjoner. Illustrasjonsfoto: NTB/Scanpix Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Pensjonsutvalget har foreslått en rekke endringer i pensjonssystemet, blant annet at aldersgrensene i pensjonssystemet bør økes.

Nå har forslagene vært på høring - og tilbakemeldingene om den foreslåtte endringen av aldersgrensene for pensjon er delte. For selv om pensjonsutvalget i rapporten konkluderer med at dette er nødvendig for å sikre bærekraften i pensjonssystemet - noe også mange støtter i høringssvarene - er det også mange som både uttrykker bekymring og peker på potensielle utfordringer ved en aldersøkning som skissert.

En annen ting er også folks innstilling til å jobbe lenger: Nye tall fra Norsk seniorpolitisk barometer viser også at selv om 68 prosent synes det er rimelig at folk jobber lenger når de lever lenger så ser de likevel for seg et kortere arbeidsliv for seg selv. Ønsket avgangsalder har falt siden 2015, og ligger nå ganske stabilt på rundt 65 år.

- Bekymret for konsekvensene

Da Vi.no skrev om forslagene da rapporten kom i juni, var reaksjonene mange. Og selv om forslagene vil føre til bedre økonomi for noen, uttalte flere at økningen av pensjonsalderen er usosialt:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer