Revidert nasjonalbudsjett 2023

Økte stønadssatser fra Nav: Slik er de nye satsene

Regjeringa foreslår en ekstraordinær prisjustering av stønader og sosialhjelp fra Nav. Her er de foreslåtte nye satsene.

ØKTE STØNADSSATSER: Regjeringen foreslår å øke flere av satsene fra Nav fra 1. juli. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
ØKTE STØNADSSATSER: Regjeringen foreslår å øke flere av satsene fra Nav fra 1. juli. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen Støre å øke de statlige veiledende satsene for økonomisk sosialhjelp og stønads- og tilskuddssatsene under folketrygden.

– En prisjustering av disse satsene blir vanligvis bare gjennomført ved årsskiftet, men for å sikre at stønadene holder tritt med prisstigningen, foreslår regjeringen en ekstraordinær prisjustering nå. Det betyr at nivåene på satsene vil øke, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen i en pressemelding.

Hva betyr justeringene nå?

– Prisjusteringene som regjeringen nå foreslår i det reviderte budsjettet kommer i tillegg til de grepene vi allerede har tatt for å styrke økonomien til de som merker prisøkningen mest, sier Mjøs Persen.

Departementet viser til økningen i minstepensjon for enslige med 4000 kroner fra tidligere i år, samt engangsutbetalingen på 3000 kroner til de med minstesats på uføretrygd i februar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer