Voldsoffererstatning

Over 2 års behandlingstid for erstningssaker: - Ikke kontakt oss

Nye søknader har førsteprioritet - mens gamle søknader bare får enda lenger behandlingstid. Samtidig bes søkere som lurer på hvordan det går med saken deres, om ikke å ta kontakt.

ERSTATNING FOR VOLD: Ny lov som kom i år skal gjøre det enklere og raskere å få erstatning etter vold. Men for de med saker som behandles etter gammel lov, har forventet saksbehandlingstid økt med nesten et halvt år - til 25 måneder. Foto: NTB/Shutterstock
ERSTATNING FOR VOLD: Ny lov som kom i år skal gjøre det enklere og raskere å få erstatning etter vold. Men for de med saker som behandles etter gammel lov, har forventet saksbehandlingstid økt med nesten et halvt år - til 25 måneder. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ventetiden for erstatningssaker det handler om her, er for voldsoffererstatning.

1. januar 2023 trådte den nye voldserstatningsloven i kraft, som blant annet skal gjøre det enklere og raskere å få utbetalt erstatning til voldsutsatte.

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl uttrykte glede over å få en mer effektiv og forutsigbar voldserstatningsordning, som hun omtaler det i en pressemelding fra regjeringen høsten 2022:

- Den nye ordningen skal sørge for en tilnærmet automatisk utbetaling til voldsutsatte som er tilkjent erstatning ved dom. Dette utgjør i dag om lag 67 prosent av voldserstatningssakene, uttalte Mehl.

Men den effektive saksbehandlingen er forbeholdt søkere etter den nye loven. Og det er fremdeles flere tusen personer som venter på avklaring om sine saker som er fremmet etter gammel lov.

Mens forventet saksbehandlingstid for utbetaling av voldserstatning etter ny lov er nede i fire uker, kan eldre saker etter gammel lov måtte vente hele 25 måneder - altså over 2 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.