Skatt og lønn

Overraskende januarlønn? Advarer om skattetabbe

Fikk du mye mer eller mye mindre utbetalt enn du ventet på januarlønna? Da kan det hende at skattekortet ditt er helt feil. - Sjekk skattekortet ditt ekstra nøye i år, råder skatteekspert.

RISIKERER RESTSKATT: – Vår oppfordring er at du sjekker skattekortet ditt ekstra nøye i år, og at du spesielt ser på postene som gjelder renteinntekt og rentefradrag, sier fagsjef Rolf Lothe i Skattebetalerforeningen.
RISIKERER RESTSKATT: – Vår oppfordring er at du sjekker skattekortet ditt ekstra nøye i år, og at du spesielt ser på postene som gjelder renteinntekt og rentefradrag, sier fagsjef Rolf Lothe i Skattebetalerforeningen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Både Skatteetaten og Skattebetalerforeningen oppfordrer: Sjekk skattekortet nå.

Skatteetaten sendte ut 4,3 millioner skattekort til norske lønnstakere og pensjonister i desember. Men fortsatt er det cirka 1,8 millioner som ikke har sjekket om opplysningene er korrekte. Og akkurat i år kan det være spesielt viktig:

- I år gjør Skatteetatens automatiske endringer i grunnlaget for renteinntekter og renteutgifter det ekstra viktig å sjekke skattekortet, oppfordrer Skattebetalerforeningen.

I skattekortet står det hva Skatteetaten antar inntekten din blir i 2023, hvilke renteinntekter og renteutgifter du får, hvilken formue du har og hva du skal betale i skatt i løpet av det kommende inntektsåret. I utgangspunktet bygger skattekortet ditt for 2023 stort sett på opplysninger for inntektsåret 2021, som så er justert i tråd med forventet utvikling til 2023.

- For mange vil vårt estimat treffe veldig bra, mens andre bør gjøre endringer for å forhindre at de betaler for mye eller for lite skatt, sier Marta Johanne Gjengedal, divisjonsdirektør i Skatteetaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer