Pensjon: En av fire får dårligste sats

Det er arbeidsgiver som bestemmer hvor mye de vil gi sine ansatte i tjenestepensjon. Kun en marginal andel gir maks av det de kan.

HVA FÅR DU I PENSJON? Det er kun en marginal andel av arbeidsgiverne som gir sine ansatte maks pensjon i innskuddspensjon. Den største gruppen gir kun minstekravet. Foto: NTB/Shutterstock
HVA FÅR DU I PENSJON? Det er kun en marginal andel av arbeidsgiverne som gir sine ansatte maks pensjon i innskuddspensjon. Den største gruppen gir kun minstekravet. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ved utgangen av 2021 hadde 24 prosent av arbeidstakere med innskuddsordninger den laveste satsen på 2 prosent i pensjonssparing hos sin arbeidsgiver.

Kun 3 prosent hadde maksimale innskuddssatser i sin pensjonsordning. Det maksimale er 7 prosent.

Det viser tall Finans Norge har samlet inn fra pensjonsleverandørene.

Arbeidsgiver bestemmer din pensjon

Det er arbeidsgiver som bestemmer hvor mye de ønsker å gi sine ansatte i pensjon, gjennom opptjening av tjenestepensjon.

Det norske pensjonssystemet i dag er slik at du skal få en del av alderspensjonen din fra folketrygden (Nav) og en del fra tjenestepensjon.

Offentlig tjenestepensjon er tjenestepensjonsordninger som er opprettet for dem som er ansatt i staten, kommunene, helseforetak eller bedrifter med offentlig tilknytning. Denne pensjonen samordnes per i dag med pensjonen fra Nav, som vil innvirke på hvor mye arbeidstakeren kan få utbetalt totalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.