Pensjon fra Nav: Kjempeøkning

Nav melder om den største økningen i antallet alderspensjonister på åtte år. Og nå er det også ekstra stor økning i minstepensjonister.

FLERE PENSJONISTER: Det har vært en stor økning i alderspensjonister siste kvartal - også i minstepensjonister. Foto: Gorm Kallestad / NTB
FLERE PENSJONISTER: Det har vært en stor økning i alderspensjonister siste kvartal - også i minstepensjonister. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I 1. kvartal 2023 ble 17 600 personer registrert som nye alderspensjonister. Sammenliknet med 1. kvartal 2022, har antallet steget med 8,4 prosent. Det er det største antallet nye mottakere siden 2. kvartal 2015, melder Nav i en pressemelding.

Antallet minstepensjonister har også økt mye:

Ved utgangen av mars 2023 var det 88 900 enslige minstepensjonister. Det det er en økning på 9 prosent fra måneden før. Og som du kan lese mer om nedenfor: Kvinner er i stor overvekt blant minstepensjonistene, som utgjør 8 av 10 enslige minstepensjonister.

Flere eldre - flere alderspensjonister

Ved utgangen av mars 2023 var det 1 022 500 personer som mottok alderspensjon. Det er 17 300 flere alderspensjonister enn i mars 2022.

Avdelingsdirektør i Nav, Ole Christian Lien, tror vi vil se enda høyere økninger framover.

– Det blir stadig flere eldre i Norge. I 2035 venter vi at aldersgruppen 67 år og eldre har vokst med 32 prosent, som utgjør om lag 285 000 flere personer, sier Lien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer