Nav

Pensjon: Nå kommer ekstrapengene

Satsen for minste pensjonsnivå økte fra nyttår, men det er først nå pengene kommer. De feste får etterbetaling og pensjon med ny sats i mars, sammen med den vanlige pensjonsutbetalingen.

UTBETALING FRA NAV: 98 000 personer kan få en økning i pensjonen sin med nye satser for enslige minstepensjonister. De fleste vil få utbetalingen i mars - men noen må vente lenger. Utover våren utbetales alderspensjonen fra Nav 20. mars, 20. april og 16. mai. Foto: NTB
UTBETALING FRA NAV: 98 000 personer kan få en økning i pensjonen sin med nye satser for enslige minstepensjonister. De fleste vil få utbetalingen i mars - men noen må vente lenger. Utover våren utbetales alderspensjonen fra Nav 20. mars, 20. april og 16. mai. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Minste pensjonsnivå for enslige minstepensjonister er økt med 4000 kroner fra 1. januar 2023 – og minstepensjonen er nå på 236 816 kroner. Ifølge Nav vil utbetalingen med de nye satsene vil komme i mars for de fleste – men at det kan drøye litt ekstra for noen.

- Første utbetaling med nytt beløp kommer i løpet av mars. Etterbetalingen fra januar kommer samtidig. I noen tilfeller kan det ta noe lengre tid, melder Nav.

Alderspensjonen fra Nav utbetales 20. mars – og deretter 20. april og 16. mai.

Alle som skal ha den økte satsen vil få etterbetalt korrekt sats fra og med januar, i mars - eller evt. seinere for de som må vente. Nav begrunner drøying av utbetaling for noen med manuelle beregninger.

Men vær oppmerksom på dette, som også Nav påpeker:

- Har du tjenestepensjon, kan denne bli redusert når pensjon fra folketrygden øker.

Dette bekrefter også tjenestepensjonsselskapene:

- Ja, økt minstepensjonsnivå i folketrygden vil redusere offentlig tjenestepensjon, fordi pensjonene skal samordnes. Men pensjonistene vil få like mye eller litt mer i samlet pensjon fra SPK og Nav etter endringen, sier seniorrådgiver Lars Martinsen i Statens pensjonskasse (SPK) til Vi.no i denne artikkelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer