Pensjon

Pensjonist må betale tilbake 1,6 millioner til pensjonsselskap

Da pensjonisten fylte 67, kom kravet fra pensjonsselskapet: De vil at han skal betale tilbake 1 639 345 kroner i det de mener er for mye utbetalt alderspensjon over en tidsperiode på ni år. - Kravet er mer enn han har fått utbetalt, ifølge advokaten.

JOBBET «FEIL» VED SIDEN AV PENSJON: Han tok særalderspensjon fra 58 år og jobbet ved siden av pensjonen i flere år, før han ble 67. Da oppdaget pensjonsselskapet ved en tilfeldighet at han ikke skulle ha hatt så mye utbetalt - og kravet endte på drøye 1,6 millioner kroner. - Det er mer enn han har fått utbetalt i lønn i perioden, påpeker advokaten. Men pensjonisten må likevel betale, ifølge dommen i Trygderetten. Foto: NTB
JOBBET «FEIL» VED SIDEN AV PENSJON: Han tok særalderspensjon fra 58 år og jobbet ved siden av pensjonen i flere år, før han ble 67. Da oppdaget pensjonsselskapet ved en tilfeldighet at han ikke skulle ha hatt så mye utbetalt - og kravet endte på drøye 1,6 millioner kroner. - Det er mer enn han har fått utbetalt i lønn i perioden, påpeker advokaten. Men pensjonisten må likevel betale, ifølge dommen i Trygderetten. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Inntil videre er den offisielle pensjonsalderen i folketrygden (Nav) 67 år. Men noen yrkesgrupper har en særaldersgrense som er lavere enn dette, som gjør at de kan pensjonere seg med tilsvarende ytelser som andre offentlig ansatte må vente til de er 67 år med å få.

Men selv om særaldersgrensene gjør at det er mulig å gå av med full pensjon tidligere, og på tross av at aldersgrensa ikke lenger medfører en plikt til å slutte - men kun gir en mulighet - kan aldersgrensa også få store økonomiske konsekvenser for de som er uføre og som i tillegg har uføretrygd fra Nav. Dette kan føre til at uføre med særaldersgrense kan tape mange titusen kroner årlig - over flere år. Les alt om uførefella for deg med særalderspensjon i denne artikkelen på Vi.no.

Men tilbake til pensjonisten vi forteller om innledningsvis - og kravet om tilbakebetaling av drøye 1,6 millioner kroner:

Særalderspensjon og inntekt etter pensjonering

Særalderpensjon er en pensjonsytelse i offentlig tjenestepensjon - det er altså ikke en pensjonsytelse fra Nav.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.