Særaldersgrenser for pensjon:

Pensjonist som 52-åring

Noen pensjonister er så unge at de får forsørgertillegg for barn under 18 år.

KJENT SCENE: Ingebjørg Kosmo (53) besøker scenen i Den Norske Opera & Ballett. Siden 20-års alderen har operaen vært hennes arbeidsplass. I fjor ble hun pensjonert fra drømmejobben. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
KJENT SCENE: Ingebjørg Kosmo (53) besøker scenen i Den Norske Opera & Ballett. Siden 20-års alderen har operaen vært hennes arbeidsplass. I fjor ble hun pensjonert fra drømmejobben. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): – Jeg gikk av i fjor sommer. Standard pensjonsalder for operasangere i Norge er 52 år, sier Ingebjørg Kosmo (53).

Mezzosopranen har vært fast ansatt i den norske operaen siden 1997. Hun var bare i 20-årsalderen da hun fikk drømmejobben. At hun måtte pensjonere seg allerede i begynnelsen av 50-åra tenkte hun ikke mye på.

– Når du får tilbud om å jobbe i operaen, takker du ja. Det er et fantastisk yrke. Du tenker at det er fint å vite at du får pensjon, men tenker ikke flere tiår fram i tid når du har fått den jobben du har drømt om så lenge.

Kosmo fikk masse store roller med en gang og har gjennom karrieren sunget i store oppsetninger som Don Giovanni, Rosenkavaleren og Così fan tutte.

Les også: 30 år siden Scandinavian Star: Mistet sin eneste sønn

Mener aldersgrensa kunne blitt hevet

– Aldersgrensa vi har nå er fiktiv, sier Eli Kristin Hanssveen, tillitsvalgt for solistene i Den Norske Opera og Ballett til Vi.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.