Skatt

Pensjonist, ufør, skilt eller trygdet? Da bør du sjekke skattekortet nå

2 millioner nordmenn har ikke sjekket skattekortet sitt, sier Skatteeteten. De lister en lang rekke livsendringer som kan føre til at du bør endre skattetrekket ditt - som at du har blitt pensjonist, ufør, har gått av med AFP eller blitt enke eller enkemann.

BLITT UFØR ELLER PENSJONIST? Livsendringer som å bli ufør, pensjonist, skilt eller enke, kan påvirke skatten din. Derfor bør spesielt disse sjekke skattekortet nå. 2 millioner skattepliktige har ennå ikke sjekket skattekortet sitt for 2022. Fotomontasje: NTB/Nav
BLITT UFØR ELLER PENSJONIST? Livsendringer som å bli ufør, pensjonist, skilt eller enke, kan påvirke skatten din. Derfor bør spesielt disse sjekke skattekortet nå. 2 millioner skattepliktige har ennå ikke sjekket skattekortet sitt for 2022. Fotomontasje: NTB/Nav Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Skattekortet har vært tilgjengelig siden desember 2021. Men fremdeles er det altså hele 2 millioner skattepliktige som ikke ennå har logget inn på Skatteetaten og sjekket om beregningene for skatten 2022, er riktig.

Er det ikke riktig, kan det få konsekvenser for deg i form av at du betaler for mye eller for lite skatt.

– En viktig huskeregel er at alt som påvirker privatøkonomien din vil kunne påvirke skattetrekket ditt. Da bør du se over skattekortet ditt og eventuelt justere. Du har selv ansvar for å justere skattekortet ditt, sier Marta Johanne Gjengedal, divisjonsdirektør i Skatteetaten.

Hvis opplysningene i skattekortet ditt er feil kan konsekvensene være at du betaler for mye skatt, eller at du må betale restskatt.

Livsendringer påvirker skatten

I tillegg til inntekt, utgifter og formue, kan også regelendringer og endringer i livssituasjonen gjør at anslaget som Skattetaten har brukt for å beregne skatten din for 2022, bli feil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.