Pensjonsendringer: Må vente til over sommeren

Pensjonsutvalget har foreslått omfattende endringer i dagens pensjonssystem, blant annet høyere pensjonsalder, forbedringer for uføre og minstepensjonister og regulering av pensjoner. Men nå er framdriften forsinket.

PENSJON: Pensjonsutvalget har foreslått en rekke endringer i dagens pensjonssystem, som blant annet handler om regulering av pensjoner og hvor lenge du må regne med å jobbe. Nå er prosessen forsinket, ifølge departementet. Foto: NTB
PENSJON: Pensjonsutvalget har foreslått en rekke endringer i dagens pensjonssystem, som blant annet handler om regulering av pensjoner og hvor lenge du må regne med å jobbe. Nå er prosessen forsinket, ifølge departementet. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Pensjonsutvalget har foreslått omfattende endringer i dagens pensjonssystem, som regjeringen etter planen skulle følge opp med en stortingsmelding om pensjon.

Stortingsmeldingen kommer ikke i vår, som lovet, men blir utsatt til over sommeren, melder NRK.

– Vi rekker ikke å bli helt ferdig på denne siden av sommeren, sier statssekretær Tomas Norvoll (Ap) i Arbeids- og inkluderingsdepartementet, ifølge Nettavisen.

Ifølge statssekretæren er det arbeidet med oppdaterte befolkningsframskrivninger som forsinker prosessen.

Han lover at saken vil bli behandlet i Stortinget før jul.

En stortingsmelding er imidlertid kun en rapport til Stortinget, som ofte danner grunnlaget for en seinere proposisjon – som brukes ved forslag om å fatte bestemte vedtak. Innføring av eventuelle endringer vil altså ligge lenger fram i tid.

Endringer i aldersgrenser og justeringer av pensjon

Pensjonsutvalget overleverte pensjonsrapporten NOU 2022: 7, «Et forbedret pensjonssystem», i juni 2022, som var tre måneder seinere enn tidsfristen som opprinnelig var satt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer