Pensjonstabbe ga kjempesmell: Må leve med konsekvensene

Kvinnen tok ut tjenestepensjon for tidlig - uten å skjønne konsekvensene. Da hun innså tabben, var det for seint å gjøre noe med det. Nå må hun leve med de økonomiske følgene.

STARTET PENSJONSUTTAK FOR TIDLIG: Kvinnen hadde tatt ut AFP og gått av som 61-åring - men da hun i tillegg bestemte seg for å starte utbetaling av tjenestepensjonen som 62-åring, skjønte hun ikke egentlig konsekvensene. Ikke før regnestykket dumpet ned i postkassa hennes da hun fylte 67. Men da var det for seint å gjøre noe med. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
STARTET PENSJONSUTTAK FOR TIDLIG: Kvinnen hadde tatt ut AFP og gått av som 61-åring - men da hun i tillegg bestemte seg for å starte utbetaling av tjenestepensjonen som 62-åring, skjønte hun ikke egentlig konsekvensene. Ikke før regnestykket dumpet ned i postkassa hennes da hun fylte 67. Men da var det for seint å gjøre noe med. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er mye å ta stilling til når det gjelder alderspensjon; Når skal du gå av med pensjon, hvor lenge lønner det seg å jobbe, bør du kanskje starte uttak av pensjon mens du jobber - og hva betyr egentlig beslutningene for lønningsposen som pensjonist?

Kvinnen vi nå skal fortelle om, sier hun ikke helt skjønte konsekvensene da hun startet utbetaling av tjenestepensjonen da hun var 62 - før hun innså feilen da hun fylte 67.

Da var det for seint å gjøre noe med - og hun må leve med konsekvensene.

Du kan selv, i stor grad, velge når du ønsker å starte opp pensjonsutbetalingene - både fra Nav og private ordninger. Og du kan bestemme om du ønsker 100 prosent utbetaling hver måned eller kun en mindre del.

Men pass på at du er sikker på hva dine beslutninger har å si for lønningsposen som pensjonist. Her er regnestykkene du bør se før du bestemmer deg.

Pensjonen stupte dramatisk ved fylte 67

Som 61-åring fikk kvinnen et tilbud om en tilleggspensjon fra arbeidsgiver under forutsetning av at hun gikk av med alderspensjon og avtalefestet pensjon (AFP). Dette var i 2013.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer